#zérótolerancia

Györe Bori – Kovács Henrietta:
#zérótolerancia
(A HöKöm Project ifjúsági előadása 12–14 éveseknek.)

DANI: Szóval ez most még nem derülhet ki, mármint a kapcsolatunk. Titokban kell  tartanunk, mert ha kiderül, bajba kerülhetek.
LILI: Hogy érted? Milyen bajba?
DANI: Börtönbe is zárhatnak.
LILI: Jézusom, de hát miért?
DANI: Azért, mert szeretlek… Vagy te nem így gondolsz rám? Neked ez nem komoly?
LILI: …de, vagyis azt hiszem.
DANI: Azt hiszed?? Az elég kevés… Mutasd meg magad, hogy én is érezzem, hogy ugyanannyira fontos vagyok neked, mint te nekem…

Lili 13 éves, átlagos kamasz, vasárnapi apukával és a jegyei miatt aggódó anyukával. Folyton Bencével, a legjobb barátjával lóg az osztályból, deszkázni járnak, meg videójátékoznak. Lili egy este megismerkedik a neten Danival, egy 16 éves sráccal, aki egyre közelebb kerül hozzá, és úgy tűnik, ő az egyetlen, aki megérti. Egy csodálatos első szerelem történetét látjuk kibontakozni. Egészen az első videóhívásig.

Az internetes szexuális bántalmazás áldozatainak 50 százaléka 12 és 15 év közötti gyerek. A #zérótolerancia arról szól, hogyan válik egy fiatal lány online szexuális zaklatás áldozatává. A nehéz téma ellenére az előadás humorral és érthetően szól az érintett korosztály tagjainak.

Az előadást követő feldolgozófoglalkozás során olyan kérdésekre keressük a választ gyerekekkel, mint: Hogyan lehet felismerni, ha egy felnőtt behálóz a neten? Mit tehetsz, ha szexuális vagy érzelmi zaklatás áldozata lettél? Hova fordulhatsz segítségért? Hogyan veheted észre, ha a környezetedben történik hasonló?

Szereplők:
LILI – Pájer Alma Virág
DANI – Takács Gergő
ANYA / BAKÓ / CSEJDY – Csizmadia Ildikó
BENCE – Benkő Kovács Gergő

Rendező: Kovács Henrietta

Szakmai partner: Hintalovon Alapítvány
Plakát: PUBI Design
Támogatók: Swappis Ruhaforgó, NKA

Az előadás az NKA támogatásával jött létre.

dátum

22 jan 22
Expired!

időpont

19:00 - 20:00

Több információ

JEGYVÁSÁRLÁS

típus

Előadás
Kategória
JEGYVÁSÁRLÁS